Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 13 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Dinu

21 August 2018
Vizualizari: 625
Comentează add

Ministrul de interne, Carmen Dan, a fost audiată în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor.

Raportul MAI cu privire la evenimentele din 10 august "a fost încheiat"

petruta-dinu

Ministrul Carmen Dan. Foto: Agerpres.

Ministrul de interne, Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat şi reprezentanţii Jandarmeriei au fost audiaţi în Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor în contextul solicitării PNL de a oferi explicaţii despre protestele violente din 10 august, din Piaţa Victoriei.

Ministrul de interne a precizat că a venit la comisie din proprie iniţiativă şi a spus că a încheiat raportul cu privire la evenimentele din 10 august.

Carmen Dan a subliniat care au fost rolul şi competenţa ministrului de interne în intervenţia din acea zi, menţionând că şi-a întrerupt concediul de odihnă pentru a fi prezentă în minister de la orele 12 până la 3 dimineaţă.

Atunci a avut o şedinţă de informare, şi nu operativă, cu cei care au coordonat intervenţia.

În prezent, Carmen Dan a subliniat că există o anchetă internă la nivelul Jandarmeriei Române cu privire la comportamentul inadecvat al unor jandarmi.

Secretarul de stat Raed Arafat a dat lămuriri referitoare la aspecte medicale, arătând că au existat nouă persoane internate, trei jandarmi şi şase civili.

Au existat multe întrebări din partea parlamentarilor, cum ar fi, de exemplu, ce a justificat intervenţia agresivă a Jandarmeriei sau cine şi de ce a clasificat raportul MAI cu privire la protestul din 10 august.

Precizez că presa nu a avut acces decât la audierea ministrului de interne şi a celorlalţi responsabili din subordinea ministerului, preşedintele Comisiei, Dorel Căprar, invocând informaţiile clasificate din raport.

În acest moment şedinţa a continuat doar cu membrii comisiei.


Etichete Raportul MAIevenimentele din 10 augustcarmen dan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live