Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTERPELARI PARLAMENTARE Luni, 18 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, Ierusalim

2 Iulie 2016
Vizualizari: 696
Comentează add

Franţa împărtăşeşte concluziile ultimului raport al Cvartetului internaţional pentru Orientul Mijlociu, publicat ieri.

Raportul Cvartetului pentru Orientul Mijlociu: Franța aprobă concluziile

dragos-ciocarlan-ierusalim

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Ierusalim, Emmanuel Nahshon. Foto: captură youtube.com.

Cvartetul internaţional pentru Orientul Mijlociu - format din Statele Unite, ONU, Uniunea Europeană şi Rusia - reproşează, într-un raport, atât Israelului, cât şi palestinienilor, blocajul în care se află procesul de pace.

Într-un comunicat al guvernului israelian se arată că incitarea reprezintă un obstacol spre pace şi conducerea palestiniană plăteşte indemnizaţii teroriştilor şi familiilor acestora.

Franţa împărtăşeşte concluziile ultimului raport al Cvartetului internaţional pentru Orientul Mijlociu, publicat ieri. Parisul evocă impactul coloniilor şi al violenţei care ameninţă soluţia "două state vecine".

În opinia ministrului francez de externe, Jean-Marc Ayrault, concluziile raportului Cvartetului internaţional întăresc iniţiativa franceză. Parisul se pregăteşte pentru organizarea unei conferinţe internaţionale la sfârşitul anului.

Ierusalimul a respins iniţiativa franceză nu pentru că ar avea ceva împotriva Franţei, explică purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian de Externe, Emmanuel Nahshon: "Ceea ce se vede până acum la iniţiativa franceză şi după conferinţa de la Paris arată că această iniţiativă merge exact în direcţia opusă. Este o încercare de internaţionalizare a conflictului, de a implica prea mulţi jucători care nu au nicio legătură cu situaţia israelo-palestiniană şi îi împinge pe palestinieni înapoi de la masa negocierilor".

Raportul Cvartetul internaţional pentru procesul de pace se referă inclusiv la faptul că sistematic conducerea palestiniană nu condamnă atacurile teroriste specifice, în timp ce străzile din teritoriile palestiniene sunt botezate cu numele teroriştilor care au comis atacuri împotriva evreilor.

Raportul recomandă Autorităţii Palestiniene să intervină decisiv pentru oprirea incitării la violenţă.


Etichete Franţaconcluziile ultimului raport al Cvartetului internaţional pentru Orientul MijlociuJean-Marc AyraultEmmanuel Nahshon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live