Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

17 Iulie 2012
Vizualizari: 3134
Comentează add

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, a declarat la România Actualităţi că speră ca forma finală a Raportului pe justiţie al CE să nu conţină problemele deja rezolvate.

Raportul Comisiei Europene, "extins cu consideraţii politice" Raportul Comisiei Europene, "extins cu consideraţii politice" - Conține audio

razvan-stancu

Preşedintele interimar al României, Crin Antonescu. Foto: Alexandru Dolea.

România este un membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, un membru care nu a creat probleme UE, a declarat preşedintele interimar, Crin Antonescu prezent în studioul Radio România Actualităţi.

El s-a referit la un proiect al Raportului pe justiţie al Comisiei Europene.

Preşedintele interimar crede că acel proiect al raportului din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare apărut în presă este "extins cu consideraţii şi cu puncte de vedere sau chiar măsuri de natură strict politică, adică din afara sferei tradiţionale şi legitime a acestui mecanism”.

Potrivit lui Crin Antonescu, acest raport este influenţat de întâmplările politice din România din ultima vreme.

Acesta afirmă că "este normal să existe nişte critici în acest raport, pentru că nimeni nu poate pretinde cu sau fără ultimele evenimente politice din România, că acele lucruri pe care suntem într-un fel monitorizaţi prin acest mecanism au ajuns la perfecţiune”.

Audio: Preşedintele interimar Crin Antonescu, invitat într-o emisiune specială la Radio România Actualităţi. Realizator Alexandra Andon.

Crin Antonescu speră ca în raportul pe justiţie să se menţină ceea ce ar trebui îndreptat pe viitor în România, nu şi la chestiunile deja rezolvate.

"România este o ţară care nu este în situaţia de a i se testa valorile democratice, nu este un cobai niciun aspirant" a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele interimar a afirmat că poate formula la rândul său critici care ţin de atribuţiile Comisiei Europene, "cum ar fi acel gen de interdicţie" pentru autorităţile române de exercitare a dreptului de a acorda graţiere.

"E o falsă problemă care văd că persistă, pentru că nu s-a pus nicio secundă, nu s-a făcut cred nici măcar o cerere în sensul ăsta, problema graţierii lui Adrian Năstase, că presupun că despre asta e vorba.

"Mai mult decât atât, atunci când în prima zi, în prima zi în care am preluat acest mandat de preşedinte interimar, am anunţat, fără să mi-o ceară nimeni şi fără fără să discute Comisia Europeană aşa ceva, că pe timpul acestui mandat interimar nu voi acorda niciun fel de graţiere”, a precizat preşedintele Crin Antonescu.

Puteţi citi pe contul nostru de twitter principalele declaraţii ale preşedintelui interimar Crin Antonescu prezent în studioul Radio România Actualităţi.


Etichete Crin AntonescuUEMCVraport

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live