Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII ... DE WEEK-END Sâmbătă, 17 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Martie 2021
Vizualizari: 105
Comentează add

Raportul "Expert Forum" vizând funcționarea instituțiilor publice

radiojurnal

 

În România nu există o evidenţă detaliată a datelor care să ajute la îmbunătăţirea măsurilor care ţin de politicile publice, relevă Raportul anual al Organizaţiei Expert Forum.
 
Documentul arată că, de exemplu, în timpul epidemiei Poliţia a aplicat sancţiuni, dar nu se ştie cu exactitate cui, în ce sume şi pentru ce abateri. Sorin Ioniţă de la Expert Forum a explicat că trebuie schimbată logica internă de funcţionare a instituţiilor pentru a genera informaţie utilă, nu doar pentru public, ci mai ales pentru propriul lor management.
 
În absenţa unui astfel de demers, Administraţia Publică nu va beneficia cu adevărat de guvernare, consideră Sorin Ioniţă.
 
"Există platforme informatice pe ici, pe colo, la instanţe, dar ai anumite lucruri pe care bieţii oameni trebuie să muncească să le scoată cu mâna, pentru că platforma informatică n-a fost gândită pentru raţiune de public policy de analiză, a făcută să fie, să fie o evidenţă, un fel de încarci dosarele acolo, dar uite că nu pot să cauţi după articolul de lege, deci, dacă 10 mii de oameni dau în judecată pe acelaşi articol de lege şi ai 10 mii de cazuri, nu le poţi identifica ca atare în platfomă şi trebuie să pui grefierii să le scoată cu mâna", a explicat reprezentantul Expert Forum.
 

Etichete Sorin IoniţăraportExpert Forum

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live