Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Mai 2022
Vizualizari: 240
Comentează add

Reglementarea se regăseşte în OUG aprobată azi, privind facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pt majorarea voluntară a salariului minim cu 200 lei.

Raportare la ANAF a detaliilor ptr plățile ramburs efectuate la curier

radiojurnal

   Dan Cărbunaru.             Foto: Guvernul României.

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele care au plătit ramburs pentru produsele comandate online, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. El a precizat că această reglementare se regăseşte în Ordonanţa de Urgenţă aprobată astăzi de Executiv, privind facilitatea temporară a scutirii de la plata impozitului şi a taxelor pentru majorarea voluntară a salariului minim cu 200 de lei.

Potrivit lui Dan Cărbunaru, raportarea la ANAF va ajuta la o mai bună colectare a taxelor şi impozitelor.


Dan Cărbunaru: O astfel de măsură, alături de alte măsuri care deja de la 1 aprilie se aplică în relaţia business to business, spre exemplu, şi care de la 1 iulie vor deveni obligatorii în România, mă refer aici la factura electronică - va contribui, alături de multe alte măsuri pe care, inslusiv digitalizarea ANAF, dacă doriţi, va contribui la posibilitatea ca statul român să poată colecta taxele, inclusiv din zona comerţului care se efectuează aşa cum se întâmplă în orice ţară civilizată.


Întrebat dacă această reglementare nu reprezintă o încălcare a prevederilor legate de protecţia datelor, Dan Cărbunaru a explicat că fiecare act normativ discutat în şedinţa de Guvern trebuie să fie însoţit de avizele necesare. El a precizat că nu există observaţii nici de la Ministerul Muncii, nici de la cel al Justiţiei, şi nici de la Consiliul Legislativ, a transmis reporterul RRA, Petruţa Obrejan.


Etichete anafcurierplata rambursproduse on-line.

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live