Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

EuranetPlus

Autor

Arina Petrovici

4 August 2016
Vizualizari: 541
Comentează add

Uniunea Europeană a dat publicităţii cele mai importante rezultate ale activităţilor sale internaţionale de cooperare şi dezvoltare.

Raport privind proiectele şi programele finanţate la nivel comunitar Raport privind proiectele şi programele finanţate la nivel comunitar - Conține audio

arina-petrovici

Uniunea Europeană a dat publicităţii cele mai importante rezultate ale activităţilor sale internaţionale de cooperare şi dezvoltare.

Raportul centralizează rezultatele obţinute de Uniunea Europeană, în 2013-2014, în aproximativ 100 de ţări partenere din întreaga lume, prin proiecte şi programe finanţate la nivel comunitar.

Este o premieră care marchează un mare pas înainte în termeni de transparenţă şi de concentrare pe performanţă şi rezultate în ce priveşte activităţile internaţionale ale Uniunii Europene de cooperare şi dezvoltare.

AUDIO: Agenda europeana. Euranet Plus.

Raportul Comisiei Europene arată că, prin contribuţia cooperării pentru dezvoltare a Uniunii, peste 4 milioane şi jumătate de femei aflate la o vârstă fertilă şi copii sub 5 ani au beneficiat de programe de nutriţie, iar peste un milion de naşteri au fost asistate de personal calificat, prevenind astfel mortalitatea în rândul mamelor.

Mai bine de 29 de milioane de copii au fost înscrişi în şcoli – peste 19 milioane în ciclul primar şi 9 milioane şi jumătate în cel gimnazial.

Alte rezultate semnificative relevă că mai mult de 19 scrutinuri electorale au fost sprijinite cu bani europeni în ţări în care procesul electoral a fost descris de observatori independenţi drept liber şi corect.

Iar aproape 14 milioane de hectare de teren din zone protejate au putut fi ajutate să nu îşi schimbe destinaţia şi să asigure diversitatea biologică. În acelaşi timp, peste 325.000 de oameni au beneficiat de cursuri de formare şi perfecţionare a unor abilităţi care să le îmbunătăţească profilul de angajat, productivitatea şi competitivitatea.

Comisarul european pentru Cooperare Internaţională şi Dezvoltare Neven Mimica s-a declarat mândru că poate prezenta acest raport, care reflectă – potrivit lui – rezultatele extraordinare ale Uniunii Europene în ţările sale partenere prin proiectele finanţate la nivel comunitar.

Comisarul Mimica a mai spus că, acum, este vital ca Bruxelles-ul să păstreze sprijinul puternic al tuturor partenerilor săi, în mod special, pe cel al cetăţenilor Uniunii.

Deoarece, trebuie arătat că fiecare euro cheltuit pentru dezvoltare ajută la crearea unei diferenţe – a subliniat oficialul european.

Domeniile în care Uniunea Europeană a sprijinit financiar cele aproximativ 100 de ţări partenere sunt buna guvernanţă, prevenirea conflictelor, energia, educaţia, sănătatea, agricultura durabilă, transporturile, mediul şi schimbările climatice.


Etichete uniunea europeanacomisia europeanaeuranetplusdezvoltarecooperareraportNeven Mimica

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live