Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Cenuşoiu

10 Noiembrie 2010
Vizualizari: 5051
Comentează add

În cadrul raportului sunt prezentate date referitoare la cererea şi oferta de droguri în România la nivelul anului 2009. Din analiza datelor a rezultat că în capitală sunt 17.767 consumatori de droguri.

Raport privind consumul de droguri în România

alexandru-cenusoiu

Captură de droguri. Foto: Agerpres.

Raportul european de droguri s-a lansat miercuri la Bruxelles de către Agenţia Europeană de Monitorizare a consumului de droguri la Lisabona, concomitent raportul a fost lansat în toate statele membre UE, ne transmite reporterul Radio România, Ramona Alexandrescu.

 

În cadrul raportului sunt prezentate date referitoare la cererea şi oferta de droguri în România la nivelul anului 2009. Din analiza datelor a rezultat că în capitală sunt 17.767 consumatori de droguri.

 

La nivel naţional, în 2009, au fost înregistrate 1126 de cazuri de admitere la tratament, ca urmare a consumului de droguri ilicite. Din raport reiese că heroina este principalul drog consumat şi care a determinat cel mai mare număr de persoane care au solicitat tratament.

 

Aceştia au o vârstă cuprinsă între 20 şi 29 de ani, iar vârsta de debut se situează între 15 şi 19 ani. Canabisul este consumat de un număr mai mare de persoane cu vârste cuprinse între 15 şi 34 de ani.

 

Cantitatea de cocaină descoperită şi ridicată în vederea confiscării a fost aproximativ de 328 de ori mai mare faţă de anul 2008, cu precizarea că 84,2% din cantitatea totală de cocaină înregistrată în anul 2009, provine dintr-o singură captură de droguri.

Conform raportului, numărul persoanelor trimise în judecată a crescut foarte mult în perioada 2006-2009.

Cu toate că numărul persoanelor trimise în judecată a crescut mult în perioada 2006-2009, în rândul condamnărilor creşterea nu a fost atât de semnificativă în aceeaşi perioadă, fluctuaţiile fiind mai mici.

 

În 2009, în regim ambulatoriu, 536 de consumatori de droguri au solicitat admitere la tratament. Tot în 2009 au fost înregistrate 32 cazuri de decese asociate consumului de droguri la nivel naţional, dintre care 28 în Bucureşti.

 

În anul precedent, pe teritoriul ţării nu au fost descoperite laboratoare clandestine destinate fabricării de droguri.

 

Atât capturile de cannabis, cât şi cele de rezină de cannabis au înregistrat valori superioare celor realizate în anul 2008.

 

În continuare, cel mai scump drog rămâne cocaina, care poate ajunge şi la 120  euro/gram.

Evoluţia deceselor directe ca urmare a consumului de droguri în perioada 2001-2009

Sursă: I.N.M.L. Mina Minovici


Etichete Bruxellesdroguriconsumcanabisheroină

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live