Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE Duminică, 29 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

30 August 2018
Vizualizari: 408
Comentează add

Coaliţia arabă, condusă de saudiţi, a respins, însă, concluziile raportului misiunii de experţi ai ONU, pe motiv că acesta ar conţine inexactităţi şi nu ar fi imparţial.

Raport ONU pentru Yemen şi poziţia Arabiei Saudite aliată a Washington-ului

octavian-begu

 

Statele Unite au dat asigurări, ieri, că iau în serios raportul-anchetă al ONU care vorbeşte de posibile crime de război comise de toate părţile implicate în războiul din Yemen, între care şi Arabia Saudită, aliată a Washington-ului.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de stat, Heather Nauert, a precizat, în faţa presei, că nimic nu poate justifica crimele de război, cerând părţilor implicate în conflict să ia măsurile necesare pentru a preveni astfel de violări ale dreptului internaţional.

Coaliţia arabă, condusă de saudiţi, a respins, însă, concluziile raportului misiunii de experţi ai ONU, pe motiv că acesta ar conţine inexactităţi şi nu ar fi imparţial.

Comunicatul, publicat de agenţia de presă saudită SPA, reproşează în special faptul că nu este menţionat rolul Iranului în continuarea războiului şi sprijinul acordat rebelilor houthi.

Raportul ONU subliniază că loviturile coaliţiei condusă de saudiţi au provocat cele mai multe victime civile directe, fiind atinse zone rezidenţiale, pieţe şi unităţi medicale.

France Presse aminteşte de raidul aerian din 9 august care a lovit un autobuz şcolar, ucigând 40 de copii.

Din martie 2015, conflictul a provocat mai mult de 10 mii de decese şi cea mai gravă criză umanitară din lume.


Etichete Coaliţia arabăraportul misiuniiexperţi ONU

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live