Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

8 Martie 2021
Vizualizari: 522
Comentează add

Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor la Metrorex: Sporuri de 87 % din valoarea totală a salariilor!

Raport Metrorex: 87% din cheltuielile cu salariile în 2020 au fost sporuri

alex-lancuzov

 Magistrala 5. Foto: Răzvan Stancu.

Raport: În 2020, cheltuielile cu salariile au fost 270 milioane lei iar valoarea totală a sporurilor acordate 234 milioane adică 87%.

Sporul de metrou de până la 40 %  pentru condiţiile grele, vătămătoare acordat abuziv şi salariaţiilor din sediul central.

Sporuri acordate abuziv angajaţilor de la Metrou şi informaţii economice trunchiate prezentate la negocierile prin care salariile angajaţilor Metrorex au fost majorate cu 18 % la sfârşitul anului trecut, sunt printre principalele nereguli prezentate în Raportul Corpului de Control al Ministrului Transporturilor, publicat astăzi, în forma finală.

Astfel, Corpul de Control al Ministrului a constatat că, anul trecut, la Metrorex, cheltuielile cu salariile pentru timpul efectiv lucrat au fost de 270 de milioane de lei în timp ce valoarea totală a sporurilor acordate a fost de 234 de milioane de lei, adică 87 %.

De asemenea, sporul de metrou sau de tunel cuprins între 20 şi 40 % a fost acordat abuziv pentru cei aprox. 5700 de salariaţi deşi nu toţi lucrează în condiţii grele, vătămătoare sau periculoase.

Între Ministerul Transporturilor şi Sindicatul de la Metrou conflictul a apărut la începutul anului după ce, ministrul de resort, Cătălin Drulă, a criticat Conducerea Metrorex pentru majorarea salariilor cu 18 % în plină criză şi, totodată a cerut verificarea contractelor pentru spaţiile comerciale încheiate cu firma Sindicatului.

(RS)


Etichete metrorexsporurisalarii(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live