Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nucu Jalea

28 Octombrie 2014
Vizualizari: 1317
Comentează add

Raportul care trebuia dat pe cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu a fost amânat, din nou, până pe 19 noiembrie.

Raport amânat în cazul senatorilor Andronescu şi Mihăilescu

nucu-jalea

Senatorul Şerban Mihăilescu. Foto: Arhivă Agerpres.

Preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Cătălin Boboc a declarat că raportul care trebuia dat pe cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorilor Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu a fost amânat, din nou, până pe data de 19 noiembrie.

Conform lui Cătălin Boboc, colegii din Comisia Juridică au solicitat date suplimentare din partea DNA în cazul licenţelor IT.  

Comisia Juridică a Senatului s-a reunit din nou azi pentru a discuta cererea DNA de încuviinţare a începerii urmăririii penale în cazul Ecaterinei Andronescu şi al lui Şerban Mihăilescu, suspectaţi de fapte de corupţie în așa-numitul dosar Microsoft, în perioada în care au fost ministru al Educaţiei, respectiv şef al Secretariatului General al Guvernului.

După audierea de astăzi din comisie, fostul ministru al educaţiei Ecaterina Andronescu s-a declarat nevinovată.

"Eu, dacă aş considera că am o vină, aş demisiona de ieri. Noi trebuie să acceptăm că unii oameni pot să fie nevinovaţi şi, ca urmare, nu trebuie să-i îngropăm de vii", a spus Ecaterina Andronescu.

La rândul său, senatorul Şerban Mihăilescu şi-a clamat, după audieri, nevinovăţia.

"Nu există absolut nimic care să mă lege de acest lucru. Eu am semnat un singur document în septembrie 2003, care a fost aprobat în Guvern în 4 septembrie 2003, iar în 20 octombrie 2003 mi-am dat demisia, după care apar acolo tot felul de poveşti, că am determinat pe nu ştiu cine să facă nu ştiu ce declaraţii", a afirmat Şerban Mihăilescu.

Acum două săptămâni, senatorii jurişti au susţinut, după ce au analizat referatele DNA, că au nevoie de mai mult timp deoarece "materialul procurorilor este voluminos".

În schimb, pentru fostul ministru al comunicaţiilor Valerian Vreme, Camera Deputaţilor a acceptat deja prin vot ridicarea imunităţii, solicitată de DNA.


Etichete Șerban Mihăilescudosarul MicrosoftEcaterina AndronescuValerian Vreme

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live