Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Luni, 19 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Aprilie 2021
Vizualizari: 140
Comentează add

Comisiile parlamentare pentru Cultură au respins astăzi rapoartele de activitate ale Radioului și Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 și 2019.

Rapoartele de activitate ale SRR și SRTv au fost respinse de comisii

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Comisiile parlamentare pentru Cultură au respins astăzi rapoartele de activitate ale Radioului și Televiziunii publice pe anii 2017, 2018 și 2019.

S-au înregistrat 13 voturi 'pentru' și şapte voturi 'împotrivă'. Președintele Comisiei de specialitate din Camera Deputaților, Iulian Bulai, explică pașii care vor urma în legislativ.

"Mai departe, plenul Parlamentului ia act de aceste decizii luate astăzi și va supune votului plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților raportul de respingere a rapoartelor de activitate. Atunci, de facto, conducerea va fi eliberată din funcție, CA-ul dizolvându-se și parlamentul are prerogativa de a numi interimari. Sunt foarte multe nume competente care ar putea să ocupe aceste poziții. La momentul oportun, reprezentanții poliției vor face publice aceste nume", a declarat Iulian Bulai.

Coaliţia majoritară intenționează să schimbe legea de funcționare a Radioului și Televiziunii publice prin separarea funcției de președinte al Consiliului de Administrație de cea de director general.

Cele patru funcții ar urma să fie împărțite conform algoritmului politic. Propunerea este însă criticată de societatea civilă care consideră că măsura ar putea genera politizarea deciziei editoriale din cele două instituții media publice.


Etichete Iulian BulairadioSRRTVR

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live