Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Iunie 2021
Vizualizari: 174
Comentează add

Senatorii şi deputaţii au respins rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.

Rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului, respinse

florin-lepadatu

Foto cdep.ro

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI : Senatorii şi deputații au respins marţi, în ședință comună, rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că în urma acestei situații se va cere revocarea Renatei Weber de la conducerea acestei instituții.

Social-democrații au vorbit de răfuieli politice în acest caz și au anunțat că vor sesiza Curtea Constituțională.

Cererea de revocare a Avocatului Poporului ar putea fi discutată miercuri într-o ședință de plen a Parlamentului .

Alina Stănuță relatează: "Actuala majoritate îi reproșează Avocatului Poporului că a încălcat Constituția și legile țării, nu ma sprijinit autoritățile și nu a realizat acțiuni proprii pentru îndeplinirea obiectivului MCV, nu a desfășurat anchete cu privire la presupuse acțiuni ilegale ale administrației sau fapte de corupție ale funcționarilor. Președinta Comisiei juridice din Senat, liberala Iulia Scântei explică de ce comisiile juridice au respins rapoartele de activitate.


Iulia Scântei: Avocatul Poporului nu a acționat în mod constant în raporturile cu Parlamentul și cu celelalte autorități, cu respectarea principiului cooperării loiale. Nici în anul 2020 nu şi-a îndeplinit Avocatul Poporului rolul și obligațiile sale legale în ceea ce privește apărarea, protecția, promovarea drepturilor copilului, puternic afectați de restricțiile adoptate pe durata pandemiei.

Din opoziţie, PSD ia în calcul sesizarea CCR, deoarece, în opinia sa, Avocatul Poporului nu a încălcat legea fundamentală. În consecință, nu se justifică respingerea rapoartelor de activitate.


Senatorul PSD, Titus Corlățean: Avocatul Poporului este garantul drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, nu ale guvernanților, nu le puterii. Este vorba în mod clar de o modalitate rudimentară în care actuala guvernare de dreapta înțelege democrația și acționează pentru subordonarea unei instituții fundamentale și independente în cadrul oricărei democrații de tip occidental.

În urma respingerii rapoartelor de activitate al Avocatului Poporului, președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că actuala putere va solicita revocarea Renatei Weber din această funcție. În acest sens, astăzi va fi convocată o nouă ședință comună a legislativului pentru a se finaliza procedura."


Etichete camerăparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live