Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniel Neguţ

3 Aprilie 2014
Vizualizari: 1076
Comentează add

Banii ar urma să fie returnaţi trimestrial, pe baza facturilor pe care firmele de transport le vor prezenta autorităţilor fiscale.

Rambursările de acciză la combustibili "nu pot genera fraude"

daniel-negut

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului, ce reglementează returnarea către transportatorii licenţiaţi a 4 eurocenţi din acciza suplimentară la combustibil, a provocat temeri privind creşterea evaziunii fiscale în acest domeniu.

Banii ar urma să fie returnaţi trimestrial, pe baza facturilor pe care firmele de transport le vor prezenta autorităţilor fiscale.

Adversarii acestei reglementări spun că există riscul ca rambursările să fie solicitate şi pe baza unor documente fictive.

Augustin Hagiu, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, spune că aceste temeri nu îşi au rostul.

"Chiar dacă unii spun că vor exista situaţii, în care vor fi băgate facturi de carburanţi doar pentru a recupera 4 eurocenţi, o să-şi dea seama că nu are nimeni interes, dacă este un evazionist, să scoată la suprafaţă 10.000 de lei pentru a încasa ulterior 3 lei. Este absolut nefiresc", spune Augustin Hagiu.

Un alt obstacol care ar sta în calea solicitărilor ilegale de returnare ar putea fi şi practica obişnuită a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, de a face controale minuţioase la firmele care solicită rambursarea unor sume din buget, înainte de a plăti banii respectivi.

Aşa se întâmplă, de exemplu, în cazul cererilor de returnare a Taxei pe Valoare Adăugată, mai ales când suma este consistentă, astfel că pentru o firmă care încearcă să păcălească statul şi să primească ilegal cei 4 eurocenţi pe litru la o cantitate fictivă de combustibil, ar fi destul de riscant să fie controlată de Fisc.


Etichete ANAFaccizăcombustibilrambursaretransportAugustin Hagiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live