Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 17 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dorin Corpade, Hunedoara

18 Iunie 2015
Vizualizari: 1326
Comentează add

Mii de poliţişti şi patrule speciale în zona Oraşului Vechi din Ierusalim şi la punctele de control vor asigura securitatea şi ordinea în perioada sărbătorii de Ramadan.

Ramadanul sporeşte măsurile de securitate din Israel

dorin-corpade-hunedoara

Viziune aeriană asupra Muntelui Templului, Ierusalim. Foto: Arhivă. 

La Ierusalim intră în vigoare măsuri speciale de securitate, care vor fi menţinute pe toată perioada sărbătorii musulmane a Ramadanului. 
 
În jurul Oraşului Vechi, dar şi în interior, vor fi staţionate efective suplimentare de poliţişti din trupele de grăniceri.  
 
Mii de poliţişti şi patrule speciale în zona Oraşului Vechi din Ierusalim şi la punctele de control vor asigura securitatea şi ordinea în perioada sărbătorii sacre a musulmanilor, de Ramadan. 
 
Poliţia a anunţat măsuri speciale pentru securitatea publică a zeci de mii de fideli musulmani, inclusiv din Cisiordania şi Gaza, care vor urca pe Muntele Templului pentru rugăciuni în prima vineri a Ramadanului. 
 
De asemenea, se va asigura o coordonare pentru circulaţia autobuzelor care vin de la Betleem şi din alte zone palestiniene, pentru care se va efectua controlul de securitate, după care vor fi dirijate direct spre Oraşul Vechi.  
 
Pregătirile poliţiei s-au făcut ţinând cont de măsurile anunţate de Ministerul Apărării pentru reducerea restricţiilor circulaţiei palestinienilor între Cisiordania şi Gaza. 
 
Se aşteaptă un aflux mare de musulmani care vor veni la Moscheea Al-Aqsa. 
 
Unele artere rutiere vor fi închise circulaţiei obişnuite, în jurul Oraşului Vechi din Ierusalim, pentru a permite deplasarea fidelilor spre locul de rugăciune.   

Şeful poliţiei, Yohanan Danino, şi ministrul securităţii publice, Gilad Erdan, se vor afla mâine în zona Zidului Plângerii, pentru a verifica derularea operaţiunilor de securitate.

Dacă vor fi incidente, se va interveni în consecinţă. 


Etichete IerusalimRamadanOraşul Vechiperioada sărbătorii sacre a musulmanilorCisiordania şi GazaMoscheea Al-AqsaGilad Erdanzona Zidului Plângerii,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live