Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Ianuarie 2021
Vizualizari: 314
Comentează add

Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie.

Raluca Turcan: Majorarea cu 40% a pensiilor, greu de suportat de buget

florin-lepadatu

  Foto arhivă

Curtea Constituţională a respins sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie, transmite reporterul nostru Diana Surdu, care citează surse oficiale.
 
Judecătorii constituţionali au admis, pe de altă parte, sesizarea asupra legii privind rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, stabilind că actul normativ este neconstituţional.
 
Executivul susţine că Parlamentul a ignorat perspectivele evoluţiei economiei în condiţiile actualei crize sanitare extrem de grave, în care presiunea asupra bugetului de stat este uriaşă, din cauza creşterilor masive ale cheltuielilor nepermanente.
 
De asemenea, în sesizare se mai arată că parlamentarii nu au identificat sursele de finanţare necesare majorărilor propuse şi care să reflecte principiul echilibrului bugetar, potrivit Constituţiei.
 
Ministrul muncii, Raluca Turcan, spune că această majorare este greu de suportat de către bugetul de stat.
 
Raluca Turcan: Noi am decis ca pensiile să crească într-un cuantum suportabil, care să facă acest proces de majorare sustenabil și să nu ajungem la blocaje care după aceea să-i afecteze și pe pensionari și pe salariați.
 
Acum, în contextul deciziei Curții Constituționale, așa cum Parlamentul, anul trecut, a decis menținerea punctului de pensie care să aducă o majorare de 40%, la fel, Parlamentul, după decizia Curții Constituționale, în actul legal de punere în acord a legislației cu deciziile CCR, se va pronunța cu ceea ce este de făcut pe viitor.#HUN/mnecula/dsirbu

Etichete pensiimajorarebugetRaluca Turcan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live