Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

28 Septembrie 2021
Vizualizari: 514
Comentează add

Raluca Turcan a discutat astăzi cu sindicatele și patronatele formula de stabilire a salariului minim.

Raluca Turcan: De la 1 ianuarie salariul minim net va fi majorat cu 10%

radio-romania-actualitati

Mministrul muncii, Raluca Turcan. FOTO: facebook.com/RalucaTurcan

 Aproape o treime dintre angajații din economie au în prezent contract de muncă pe un salariu mai mic decât valoarea celui minim anunțată pentru anul viitor - a afirmat ministrul muncii, Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, de la 1 ianuarie salariul minim net va fi majorat cu 10% până la 1.524 de lei, ceea ce înseamnă o creștere cu 138 de lei față de valoarea actuală, a transmis redactorul Petruța Obreja.

Raluca Turcanu a discutat astăzi cu sindicatele și patronatele formula de stabilire a salariului minim, despre care a spus că este fundamentată pe indicatori economici și predictibilă.

Președintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, anunță că discuțiile vor continua și săptămâna viitoare, fiind necesară clarificarea a mai multor aspecte.


Bogdan Hosu: Inflaţia care este luată în calcul pentru 10,9 este de 5%, iar dacă ținem cont de estimatul Băncii Naționale și de situația în fapt, probabil vom termina anul cu 7%. 7% cele două puncte procentuale au o influență majoră asupra noțiunii de creștere a salariului minim.


Reporter: Patronatele cred că majorarea salariului minim cu 10,9 procente este una foarte mare.

Propunerea lor fiind doar opt procentre - spunea secretarul general al Consiliului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Sterică Fudulea.


Sterică Fudulea: Noi ne-am menţinut punctul de vedere pe care l-am transmis și data trecută, acela ca această creștere să fie de 8%, respectiv de la 2.300 la 2.500 de lei, dar creșterea să fie net, adică cei 200 de lei să fie efectiv în buzunarul angajaților. Fiind un efort pe care mediul de afaceri îl face în această perioadă, măcar să se regăsească direct în buzunarul angajatului, și nu să împărțim banii cu statul.


Etichete raluca turcansalariul minimeconomieministerul munciicartel alfapatronateimm(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live