Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII (CONTINUARE) Miercuri, 18 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Simona Uţă, Ploieşti

6 Octombrie 2014
Vizualizari: 2417
Comentează add

Garda de Mediu Prahova a confirmat oprirea instalaţiilor tehnologice de pe platforma industrială Petrotel Lukoil Ploieşti şi a indicat că acţiunea este una "neplanificată".

Rafinăria Lukoil Ploieşti a încetat "neplanificat" activitatea

simona-uta-ploiesti

Rafinăria Petrotel Lukoil Ploieşti. Foto: Simona Uță.

Garda de Mediu Prahova confirma oprirea instalatiilor tehnologice de pe platforma industriala Lukoil Ploiesti

Rafinăria Lukoil Ploieşti a notificat Garda de Mediu Prahova asupra începerii procedurii de oprire a tuturor instalaţiilor tehnologice, în documentul transmis către autorităţi la o zi după percheziţiile efectuate pe platforma Lukoil arătându-se că acţiunea este una ”neplanificată”.

”Am primit, vineri (3 octombrie) notificarea că încep oprirea tuturor instalaţiilor tehnologice, o oprire neplanificată, fără să specifice alt motiv, cu respectarea procedurilor legale de oprire şi a regulamentelor interne. In notificarea primita nu se precizeaza pe ce perioadă ve fi intrerupta activitatea tehnologica", a declarat şeful Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache.

In cursul zilei de 2 octombrie, procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti cu sprijinul a peste 150 de politisti au efectuat 30 de perchezitii la societati comerciale aflate pe platforma industriala Petrotel Lukoil din Ploiesti.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În prezent, prejudiciul estimat este de peste 230 de milioane de euro, din care 112 milioane de euro rezultat din comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi 118 milioane de euro din săvârşirea infracţiunii de spălare de bani.

Zeci de saci cu documente au fost transporati la sediul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. 


Etichete ştiri sudPrahovaPloieştirafinărieLukoilGarda de MediuactivitateDaniela TudorachePetrotelinfracţiuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live