Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV, ROMÂNIA Marţi, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

14 Februarie 2018
Vizualizari: 987
Comentează add

Proiectul de lege privind implementarea sistemului RO-ALERT merge la vot în Camera Deputaţilor.

Raed Arafat: Sistemul RO-ALERT va deveni funcţional în două-trei luni

alina-bordeiasu

Proiectul de lege privind implementarea sistemului RO-ALERT, de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă, merge la vot în Camera Deputaţilor, după ce a primit raport favorabil în Comisia pentru tehnologia informaţiei.

Prezent la dezbateri, secretarul de stat în ministerul de interne, Raed Arafat, a declarat că sistemul va deveni funcţional în aproximativ două-trei luni, după ce va ajunge la capacitate maximă.

El a explicat că RO-ALERT nu va fi declanşat la fiecare cod galben sau portocaliu, ci doar în anumite situaţii de urgenţă:

Raed Arafat: "Rolul RO-ALERT este alertarea când e ceva foarte grav, o viitură, de exemplu, care ştim că urmează să ajungă la un număr de sate. Într-adevăr, atunci, în zona respectivă se transmite alertă pentru populaţie. O schimbare de vreme care e detectată de ANM, cum a fost la Timişoara, o furtună care este de scurtă durată şi de foarte mare putere, justifică să dăm alerta pe zona respectivă. Dacă, de exemplu, se întâmplă o situaţie cum ar fi un cutremur, pe care nu îl alertăm înainte, dar sistemul poate fi folosit pentru mesaje transmise populaţiei post-eveniment despre modul în care să se comporte, ce urmează şi aceste aspecte care atunci, într-adevăr, poate că vom folosi mai multe mesaje de comunicare cu populaţia".

Proiectul de lege privind implementarea sistemului RO-ALERT a fost adoptat de Senat la sfârşitul anului trecut, Camera Deputaţilor fiind for decizional în acest caz.


Etichete Proiectul de legeimplementarea sistemuluiRO-ALERTvotCamera Deputaţilorraed arafatsituatii de urgentaanm

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live