Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

5 Decembrie 2020
Vizualizari: 150
Comentează add

Cetățenii cu drept de vot au libertate de circulație mâine, până la ora 1:00 noaptea, a decis guvernul, în baza propunerii formulate de CNSU.

Raed Arafat: Românii cu drept de vot vor putea circula până la ora 1:00

radiojurnal

Raed Arafat. Foto. gov.ro

Pentru prima dată, alegerile se desfășoară cu localități aflate în carantină din cauza numărului de îmbolnăviri de COVID-19, dar alegătorii se vor putea prezenta la urne fără să fie nevoiți să dea o declarație pe propria răspundere.

Mai mult, cetățenii cu drept de vot au libertate de circulație mâine, până la ora 1:00 noaptea, a decis guvernul, în baza propunerii formulate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, explică de ce:


Raed Arafat: Din data de 6, orele 5:00, până la ddata de 7:00, orele 1:00 dimineața, se poate circula fără declarație pe proprie răspundere, pentru exercitarea dreptului de vot. De ce până la orele 1:00 dimineața din ziua de 7? Asta este pentru că, legal, dreptul de a exercita dreptul de vot este permis până la orele 23:59 de minute, în caz că unele persoane au rămas în secția de vot și încă votează. Și, atunci, ca să poată să ajungă acasă, se mai dă o oră în plus pentru a ajunge acasă.


Realizator: În noaptea de după alegeri nu vor fi sub restricțiile de circulație impuse între orele 23:00 și 5:00 dimineața membrii Biroului Electoral Central, observatori, candidații care au dreptul să asiste, personalul tehnic și cel auxiliar. Tot ieri, guvernul a aprobat o hotărâre privind redeschiderea piețelor agroalimentare din hale.

Acestea fuseseră închise în prima parte a lunii trecute, ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus.


Etichete alegericarantina(RS)raed arafat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live