Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 05 EXCELENTA LA EA ACASA Marţi, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Septembrie 2021
Vizualizari: 297
Comentează add

Secretarul de stat în Ministerul de Interne, doctorul Raed Arafat, a respins ideea că noile reguli ar genera situații de discriminare.

Raed Arafat: Certificatul verde, soluție pentru continuarea activităților

radiojurnal

    Foto: www.facebook/Ro Vaccinare.

Ca incidență a infectărilor, peste 100 de localități din țară au trecut în ultimele zile peste pragul de trei cazuri la mia de locuitori. Ca urmare trebuie aplicate măsurile din Hotărârea de Guvern adoptată vineri prin care participarea la evenimente și accesul în unele spații este permisă doar în baza certificatului verde.
 
Secretarul de stat în Ministerul de Interne, doctorul Raed Arafat, a respins ideea că noile reguli ar genera situații de discriminare.
 
Raed Arafat: În primul rând vreau să subliniez că aceasta hotărâre nu a impus restricții. Deci, în loc să se închidă total după trei la mie, în intervalul 3-6 la mie s-a găsit o soluție prin care totuși să mai permitem activitățile economice să se desfășoare, în anumit control sanitar aferent.
 
Asta înseamnă că nu putem vorbi de discriminare. Noi permitem tuturor categoriilor să participe, cu o condiție, să fie una din cele trei: să fii vaccinat, doi: să fii testat, trebuie: să fi trecut prin boală.
 
Dacă în viitor unele activități se consideră că trebuie să fie mai controlate și trebuie doar persoane vaccinate, acest lucru este prevăzut deja în Hotărârea de Guvern şi este una din măsurile de sănătate publică care se aplică și în alte țări, nu numai în România.
 

Etichete raed arafatcertificatul verdecovid-19(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live