Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 05 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ciprian Sasu

22 Februarie 2020
Vizualizari: 4007
Comentează add

"Cei șase români vor fi plasaţi în carantină timp de 14 zile", a declarat pentru Radio România Actualităţi, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Raed Arafat: Cei șase români repatriați, plasați în carantină #Covid-19 Raed Arafat: Cei șase români repatriați, plasați în carantină #Covid-19 - Conține video

ciprian-sasu

Foto: MApN.

Cei 6 români care au fost pe o navă - aflată în carantină în Japonia în ultimele două săptămâni, din cauza cazurilor de coronavirus de la bord - au ajuns în această dimineaţă în România.

Ei au fost aduşi din Germania de o aeronavă a Ministerului român al Apărării.

Anterior, au fost transportaţi din Tokyo la Berlin, la bordul unui avion pus la dispoziţie de guvernul italian, în cadrul Mecanismului de Protecţie Civilă.

La Bucureşti, ei vor fi plasaţi în carantină timp de 14 zile, după cum a declarat cu puţin timp în urmă la Radio România Actualităţi secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat:


Raed Arafat: Ei au ajuns în cursul acestei dimineți cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române și cu o echipă medicală SMURD și din partea Ministerului Apărării. Au fost testaţi și au fost negativ la coronavirus, deci asta înseamnă că la acest moment ei sunt fără simptome, fără probleme, nu pot infecta pe nimeni, dar, conform procedurii, sunt preluați și duşi către centrul de carantină unde vor rămâne 14 zile sub supraveghere. Acolo temperatura va fi măsurată de două ori cel puțin pe zi, o să fie urmăriţi dacă apar simptome. Dacă la 14 zile nu apare nimic, vor fi testați; dacă tot este negativ, atunci pleacă acasă fără nicio problemă. Este o procedură care este urmată și de celelalte țări care au adus cetățenilor de-ai lor din zonele afectate.


Reporter: Ne puteți spune unde sunt ținuți anume în carantină?


Raed Arafat: Este un centru care este pus la dispoziţie de Primăria municipiului Bucureşti. Fiecare are încăperea lui, grupul lui sanitar, ca să fie izolaţi unii de ceilalaţi, dar adresa centrului nu o dăm, pentru că așa este mai corect. Deci, ei în acest moment vor ajunge acolo, în vecinătatea lor nu există alţi locuitori, nu există alte persoane care stau în clădirea respectivă.


Realizator: Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, în dialog cu Ciprian Sasu. Ministerul de Externe a anunţat că cei doi români infectaţi cu coronavirus pe vasul de croazieră amintit sunt, în continuare, spitalizaţi în Japonia, iar starea lor de sănătate este bună.

Alţi nouă cetăţeni români, membri ai echipajului, au decis să rămână la bord.


Etichete exclusiv radiocoronavirusraed arafatromaniamapncarantina

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live