Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Joi, 21 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

30 Decembrie 2017
Vizualizari: 1101
Comentează add

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a plecat din România în Madagascar, unde susţine că vrea să obţină azil politic.

Radu Mazăre face demersuri pentru a obţine azil politic în Madagascar

radiojurnal

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, în timpul unor repetiţiilor pentru un carnaval. Foto: Arhivă/Mona Constantinescu.

Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a plecat din România în Madagascar, unde susţine că vrea să obţină azil politic.

Mazăre era pus sub control judiciar într-unul din dosarele de corupţie în care este judecat, însă nu avea interdicţia de a părăsi România.

Reporter: Mona Constantinescu - Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a plecat din ţară în ziua de Crăciun, la ora 13:00, de pe Aeroportul Otopeni. Acesta se afla sub control judiciar şi nu s-a prezentat astăzi, 30 decembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa, unde avea obligaţia să vină periodic, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a semna în graficul de prezenţă.

Radu Mazăre a informat ofiţerul de caz că se află pe teritoriul statului Madagascar, unde face demersuri pentru a obţine azil politic. Poliţiştii au precizat că Mazăre avea impusă de instanţă măsura controlului judiciar, care însă nu prevede şi interdicţia de a părăsi ţara. Conform procedurii, poliţiştii constănţeni au sesizat ÎCCCJ. Mai mult, oamenii legii spun că, pe toată perioada existenţei măsurii preventive a controlului judiciar, nu s-au constatat din partea lui Radu Mazăre încălcări ale obligaţiilor impuse.

Realizator: Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a făcut mai multe investiţii în Madagascar, unde a construit o mică staţiune aflată pe malul Oceanului Indian, destinată practicării sporturilor nautice.


Etichete Radu Mazăreazil politicMadagascar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live