Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

21 Mai 2019
Vizualizari: 336
Comentează add

Radu Mazăre a fost adus la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

diana-surdu

   

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a fost adus la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru confirmarea unui mandat de arestare preventivă în lipsă, emis anul trecut, într-unul din dosarele de corupţie în care este cercetat.

Reporterul RRA, Diana Surdu, este acum în direct cu toate informaţiile despre caz.

Bună ziua, Diana. De ce mai este nevoie de acest mandat de arestare preventivă de vreme ce Radu Mazăre este deja după gratii la Penitenciarul Rahova?

Reporter: Bună ziua, tuturor. La momentul fugii sale, în decembrie 2017, în Madagascar, Radu Mazăre nu primise nicio decizie definitivă în vreun dosar, deşi era deja trimis în judecată în mai multe cauze. Fostul edil, însă, avea măsura controlului judiciar în dosarul Polaris, lui fiindu-i interzis să părăsească ţara fără încuviințarea magistraților.

Mazăre a încălcat măsura, iar judecătorii au emis mandat de arestare în lipsă. Legea penală prevede că atunci când fugarul este prins, să fie prezentat instanței pentru identificarea şi confirmarea mandatului de arestare. Nu este neobişnuit ca o persoană care a fost condamndată definitivsă aibă alte măsuri în alte dosare. Din decembrie 2017, când a fugit în Madagascar, fostul primar a fost condamnat definitiv la  9 ani de închisoare, în luna februarie, la Instanţa Supremă.

Tot la Înalta Curte a mai primit o condamnare de aproape 10 ani, dosar în fază de apel, cel de azi, cu măsura arestului şi mai are o pedeapsă nedefinitivă, de peste 6 ani, iar într-un al treilea dosar, tot în faza de apel, a fost achitat.


Etichete Radu MazareÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live