Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Vineri, 07 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulian Olescu

30 Octombrie 2014
Vizualizari: 823
Comentează add

Sistemul bancar din România va încheia anul 2014 cu o pierdere majoră, având în vedere procesul de curățare a bilanțurilor de creditele neperformante, a spus Radu Ghețea.

Radu Ghețea: 2014 va fi un an cu pierderi majore în bănci

iulian-olescu

Foto: Arhivă.

Sistemul bancar din România va încheia anul 2014 cu o pierdere majoră, având în vedere procesul de curăţare a bilanţurilor de creditele neperformante.

Acest proces ar fi trebuit să se încheie la finalul lunii septembrie, dar nu s-a finalizat încă - a precizat astăzi, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor, Radu Graţian Gheţea, la un seminar pe teme economice.

"2014 în opinia mea va fi un an cu o pierdere majoră. Deja la 8 luni a fost anunţat de către Banca Naţională o pierdere la nivelul sistemului şi nici măcar nu începuse foarte bine ceea ce numim acum curăţenia bilanţurilor", a afirmat preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor.

Pe de altă parte, Radu Gheţea a mai spus că dacă se instrumentează bine, schema de restructurare a creditelor persoanelor fizice, prin reducerea ratei la jumătate pe o perioadă de doi ani, ar putea duce la revigorarea creditării pentru populaţie.


Etichete sistembancarpierderiRadu Grațian Ghețeacreditebănci

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live