Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Octombrie 2016
Vizualizari: 965
Comentează add

Noi ropote de aplauze la RadiRo pentru orchestra naţională radio.

RadiRo, la final RadiRo, la final - Conține video

radiojurnal

Noi ropote de aplauze la RadiRo pentru orchestra naţională radio. Ansamblul a susţinut aseară al doliea concert din cadrul Festivalului Naţional al Orchestrelor Radio, organizat de Radio România.

La pupitru s-a aflat Leo Husein, cel care tot anul acesta a dirijat premiera operei Oedip, de George Enescu, la Covent Garden din Londra. Solistul serii a fost violonistul Alexandru Tomescu. El a interpretat Concertul pentru vioară şi orchestră de Samuel Barber. La finalul serii publicul a aplaudat în picioare performanţa artiştilor. Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brassoli, a fost şi el prezent la eveniment.

Diego Brassoli: Concertul a fost minunat. Orchestra Naţională Radio este foarte bună şi a fost condusă în această seară de un dirijor pe măsură. Despre Alexndru Tomescu nu pot să spun decât că este un artist grozav. RadiRo este un festival extrem de interesant, într-adevăr un eveniment internaţional cu muzicieni din Europa şiAsia şi mă bucur că între ei este şi un muzician italian, pianistul Stefano Bollani. Programul este foarte variat, de la muzică clasică la partituri contemporane. Acest festival este foarte bine organizat. Nu este uşor, mai ales în această perioadă a anului, să aduni toţi aceşti muzicieni care în doar o săptămână să evolueze în faţa publicului. Felicitări, Radio România.

RadiRo ajunge astăzi la final. BBC Council Orchestra susţine ultimul concert al festivalului.

VIDEO: Kristjan Järvi, directorul de onoare al celei de-a treia editii a RadiRo festival, a fost la pupitrul a două concerte consecutive ale Leipzig MDR Radio Symphony Orchestra, pe 28 și pe 29 septembrie 2016, la Sala Radio.


Etichete RadiRofinalDiego Brassoli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live