Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 06 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

20 Septembrie 2014
Vizualizari: 1261
Comentează add

De la ora 19.00, în Sala Radio vor răsuna opusuri de Edvard Grieg, Ludwig van Beethoven, Jan Sibelius şi Richard Strauss.

RadiRo, deschis de Orchestra Simfonică Radio din Finlanda

radio-romania

Dirijorul Joshua Weilerstein.

Sâmbătă seară debutează ediţia a II-a a Festivalului Orchestrelor Radio - RadiRo.

Concertul inaugural, care va fi transmis în direct de Radio România Cultural şi Radio România Muzical, va fi susţinut, de la ora 19:00, de Orchestra Simfonică Radio din Finlanda.

În Sala Radio vor răsuna opusuri de Edvard Grieg, Ludwig van Beethoven, Jan Sibelius şi Richard Strauss.

În postură solistică va evolua pianistul american Jonathan Biss.

La pupitrul dirijoral se va afla cel care a fost caracterizat de publicaţia italiană "Il Corriere della Sera" drept "o mare revelaţie", şeful de orchestră american Joshua Wielerstein, care a declarat: 

"Mă bucur foarte mult că voi putea veni în România pentru prima dată. Este o ţară unde mi-am dorit mereu să ajung. În ceea ce priveşte concertul, pot spune că este mereu o experienţă fantastică de a mă îndrepta către un public cu care nu mai avusesem vreun contact înainte",  a spus Joshua Wielerstein.

Varietate repertorială, actualitatea şi excelenţa artistică

Festivalul RadiRo, o organizare marca Radio România, este singurul eveniment muzical european care îşi propune să aducă în atenţie extraordinara varietate repertorială, actualitatea şi excelenţa artistică a ansamblurilor simfonice radio din Europa.

În cele opt zile de festival vor concerta la Sala Radio cinci orchestre, într-un program artistic dedicat muzicii lui Richard Strauss, în anul în care se împlinesc 150 de ani de la naşterea marelui compozitor german.

Şi Editura Casa Radio va fi prezentă în Festivalul RadiRo cu trei evenimente. Mâine, în pauza concertului din programul festivalului vor fi lansate două CD-uri în colecţia "Radio Legende", unul dintre ele, dedicat compozitorului şi dirijorului Ionel Perlea, iar cel de-al doilea, lui Constantin Bobescu, dirijor, violonist şi compozitor.

Două zile mai târziu, marţi, 23 septembrie, la Librăria Cărtureşti Verona va fi lansat albumul "Ruxandra Donose Romance".

Miercuri, 24 septembrie, la sfârşitul concertului RadiRo, mezzosoprana Ruxandra Donose va susţine o sesiune de autografe.


Etichete RadiRoOrchestra Simfonică Radio din FinlandaJoshua WeilersteinSala RadioCasa Radioediturăconcert

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live