Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRILE DIMINETII Joi, 15 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2014
Vizualizari: 1182
Comentează add

FOTO: La Sala Radio din București a avut loc ultima gală a Festivalului Internațional RadiRo 2014: un concert unic și excepțional al Orchestrei Naționale a Franței.

RadiRo 2014 se încheie într-un concert de aplauze

radiojurnal

Concertul Orchestrei Naţionale a Franţei la Sala Radio. Foto: Nicu Popescu.

După o săptămână de concerte de excepție, care au ridicat în picioare de fiecare dată Sala arhiplină a Radioului, a venit și ziua reprezentației finale în care a evoluat din nou Orchestra Națională a Franței.

Muzicienii din hexagon au interpretat lucrări de Richard Strauss, Alexandr Glazunov şi Serghei Rahmaninov, solist fiind violonistul israelian Vadim Gluzman.

La pupitrul dirijoral s-a aflat şeful de orchestră Vassilly Sinaisky - dirijor emerit al BBC Philharmonic şi dirijor de onoare al Malmö Symphony Orchestra din Suedia.

"Pentru mine este o bucurie să reîntâlnesc această orchestră fiindcă am colaborat de-a lungul anilor cu ei şi pot spune că avem o legătură foarte bună, mai ales din punct de vedere muzical.

"Domnul Gluzman este adesea solistul meu când vine vorba de concerte pentru vioară", a spus Vassilly Sinaisky.

 

Festivalul RadiRo, "un eveniment cu un profil unic"

Festivalul RadiRo, organizat de Radio România, este un eveniment cu un profil unic pe scena muzicală internaţională, care îşi propune să aducă în atenţie extraordinara varietate repertorială, actualitatea şi excelenţa artistică a ansamblurilor simfonice radio europene.

Ediţia a II-a a RadiRo s-a desfăşurat în perioada 20 – 27 septembrie la Sala Radio şi a adus la Bucureşti 5 orchestre radio europene, dirijori şi solişti de primă mărime în peisajul muzical internaţional. Directorul de onoare al RadiRo 2014 este dirijorul Cristian Mandeal.

Informaţii detaliate pe pagina web a festivalului, radirofestival.ro şi pagina de Facebook facebook.com/radiro.festival.

 

Etichete Festivalul Orchestrelor RadioRadiRoONRSala RadiomuzicăculturăartiştiorchestreconcertRRCRRM

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live