Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NATIONAL RADIOFONIC Luni, 18 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

17 Aprilie 2018
Vizualizari: 4056
Comentează add

Grupul francez Lagardere a anunţat marţi că a obţinut 73 de milioane de euro din vânzarea unor posturi de radio din Europa de Est (România, Cehia, Polonia şi Slovacia).

Radioul la căutare...

florin-lepadatu

 

Grupul francez Lagardere a anunţat marţi că a obţinut 73 de milioane de euro din vânzarea unor posturi de radio din Europa de Est (România, Cehia, Polonia şi Slovacia) către Czech Media Invest, transmite Reuters.
 
Tranzacţia face parte dintr-o strategie mai amplă a Lagardere, ce vizează renunţarea la activele care nu sunt de bază, pentru îmbunătăţirea fluxului său de numerar.
 
Săptămâna trecută, publicaţia franceză Le Figaro anunţa că Lagardere a lansat procesul de dezmembrare a diviziei sale de media în ideea de a-şi vinde canalele de televiziune, posturile de radio din străinătate şi revistele, urmând a păstra doar producţia audiovizuală, Europe 1, Journal du Dimanche şi Paris Match.
 
Grupul Lagardere a intrat în România în anul 1996, prin achiziţionarea Radio Total Timişoara, redenumit ulterior Radio 21 Timişoara.
 
În anul 1998, grupul a relansat reţeaua de Radio 21, iar în 1999 a obţinut licenţa pentru prima reţea naţională de radio comercial, Europa FM, care a început să emită în anul 2000.
 
În anul 2007, Lagardere a achiziţionat reţeaua de radio Deea, o parte din licenţe fiind folosite pentru lansarea, în aprilie 2008, a reţelei Vibe FM.

Etichete Radioulradio

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live