Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: NUMAI MUZICA Marţi, 24 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Februarie 2017
Vizualizari: 1004
Comentează add

Nivelul de radioactivitate detectat în aer, în zona Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti, se înscrie în limitele normale, arată autorităţile.

Radioactivitatea în zona Muzeului Naţional de Geologie, "în limite normale"

radiojurnal

Fosilele de mamut expuse în incinta Muzeului Naţional de Geologie se încadrează în limita de variaţie a fondului natural de radiaţii, spun autorităţile. Foto: Arhivă.

Nivelul de radioactivitate detectat în aer, în zona Muzeului Naţional de Geologie din Bucureşti, se înscrie în limitele normale înregistrate în capitală şi nu este periculos pentru populaţie, precizează, într-un comunicat de presă, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

De asemenea, dat fiind caracterul ocazional şi timpul limitat de staţionare, vizitatorii muzeului nu sunt expuşi vreunui risc de iradiere în preajma exponatelor cu o radioactivitate crescută. Explicaţiile vin după ce jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat informaţii potrivit cărora conducerea Muzeului de Geologie ar fi ţinut secrete informaţii dintr-un raport care arată că două zone din curtea instituţiei emit radiaţii peste limita admisă.

După ce a verificat zona cu ajutorul unui laborator mobil, Ministerul Mediului a precizat, cu puţin timp în urmă, că rocile şi fosilele de mamut expuse în incinta muzeului se încadrează în limita de variaţie a fondului natural de radiaţii şi nu afectează sănătatea populaţiei.


Etichete în limitele normaleRradioactivitateMuzeul de Geologie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live