Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Luni, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Olga Sandu

23 Septembrie 2011
Vizualizari: 3625
Comentează add

Jurnalistul Radio România Cultural, Anca Mateescu, a fost premiată de Clubul Român de Presă pentru trei emisiuni, între care una dedicată poetului Adrian Păunescu.

Radio România Cultural, premiat de CRP

olga-sandu

Anca Mateescu.

Clubul Român de Presă a decernat, premiile pentru creaţie jurnalistică, ediţia 2011. Între laureaţi se numără şi Anca Mateescu, jurnalist la Radio România Cultural, care a candidat la secţiunea "Jurnalism cultural, cross-media".

Anca Mateescu a precizat, pentru Radio România, că premiul a recompensat trei emisiuni, între care "Vocile memoriei", dedicată poetului Adrian Păunescu, care a fost cea mai solicitantă:

"A fost un tur de forţă. Am făcut emisiune în doar câteva ore. A fost ceva foarte greu de făcut, pentru că e foarte greu să vorbeşti despre cineva în ziua în care a murit, mai ales că era vorba despre o persoană atât de controversată, despre un scriitor care  a însemnat ce a însemnat, Adrian Păunescu, dar care a avut şi destinul pe care l-a avut."

"Am încercat să fie ceva cât se poate de obiectiv, şi pro, şi contra, pentru că fără îndoială Adrian Păunescu a însemnat foarte mult pro, dar şi foarte mult contra", a declarat Anca Mateescu.

Din cele opt secţiuni, Societatea Română de Radiodifuziune a acordat "Premiul pentru editorial de presă scrisă" jurnalistului Andrei Crăciun de la cotidianul "Adevărul" şi "Premiul pentru jurnalism sportiv", adjudecat de Romeo Chiriac, de la agenţia de presă Mediafax.

Premiile pentru creaţie jurnalistică, ediţia 2011, au fost decernate joi, reînnoind o tradiţie a Clubului Român de Presă.


Etichete Radio România CulturalClubul Român de PresăpremiiAnca MateescuAdrian Păunescupoetemisiune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live