Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România

19 Septembrie 2014
Vizualizari: 861
Comentează add

Radio Cluj inaugurează sâmbătă, 20 septembrie, o bibliotecă de carte românească, în oraşul spaniol Villarobledo, acolo unde trăiesc peste 1.000 de români.

Radio Cluj inaugurează o bibliotecă în Villarobledo

radio-romania

Radio Cluj inaugurează o bibliotecă în Villarobledo. Radio Cluj. 

 Radio Cluj inaugurează sâmbătă, 20 septembrie, o bibliotecă de carte românească, în oraşul spaniol Villarobledo, acolo unde trăiesc peste 1.000 de români.

Postul regional de radio de la Cluj-Napoca a desfăşurat o campanie de colectare de carte, lansată cu prilejul Târgului Gaudeamus Radio România, ediţia din Cluj-Napoca. 
 
Până acum au fost strânse aproximativ 1.600 de volume, în mare parte titluri recomandate de bibliografia şcolară.
 
Demersul înfiinţării unei biblioteci româneşti în Spania, a pornit de la constatarea faptului că, după mai mulţi ani petrecuţi departe de ţară, copiii românilor întâmpină dificultăţi de exprimare în limba maternă.
 
La inaugurarea bibliotecii din Villarobledo participă, sâmbătă după amiază, Preasfinţitul Timotei, episcopul bisericii ortodoxe române în Spania şi Portugalia, scriitori români care trăiesc în Spania, reprezentanţi ai consulatului românesc din Ciudad Real dar şi membri ai comunităţii româneşti din zonă.
 
Organizatorii acestui eveniment sunt Radio Cluj, Asociaţia Culturală România din inima mea - Bistriţa şi Parohia Ortodoxă română din Villarobledo.

Etichete Radio ClujVillarobledoSpaniaTârgului GaudeamusPreasfinţitul TimoteiAsociaţia Culturală România din inima mea - BistriţaParohia Ortodoxă românăCiudad Real

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live