Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICA ŞI RADIO - continuare Duminică, 25 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

1 Iulie 2009
Vizualizari: 2836
Comentează add

Postul Radio 3Net "Florian Pittiş" al Radiodifuziunii Române împlineşte, astăzi, cinci ani, de când emite pe Internet.

Radio 3Net "Florian Pittiş" împlineşte cinci ani de emisie pe Internet

paul-poterasi

Postul Radio 3Net "Florian Pittiş" al Radiodifuziunii Române împlineşte, astăzi, cinci ani, de când emite numai pe Internet. A fost ambiţia lui Florian Pittiş, de a alinia fostul Radio România Tineret, la evoluţiile moderne ale tehnologiei. Fie că s-a numit "Programul 3" sau Radio România Tineret, Radio 3net are în urmă o istorie de peste 35 de ani.

Al treilea program al Radiodifuziunii Române se înfiinţa în anul 1973. Postul emitea în unde ultrascurte, ceea ce astăzi numim pretenţios FM, în banda Est, şi se adresa tinerilor. Programele nu scăpau, desigur, rigorilor ideologice ale vremii, dar, pe Programul 3, mai puteai să asculţi un Sfinx sau Phönix, un Purple sau Zeppelin. După 1990, Programul 3 a devenit Radio România Tineret, iar apoi, de la venirea lui Florian Pittiş, postul a căpătat o identitate sonoră distinctă.

Astăzi, iubitorii muzicii bune găsesc pe site-ul Radio3net.ro o impresionantă colecţie: Cele mai bune 500 de albume, cei mai buni 100 de artişti rock ai tuturor timpurilor, cei mai buni 100 de chitarişti etc. Cât despre Florian Pittiş, el obişnuia să spună că Radio 3net este cel mai bun lucru pe care l-a făcut în viaţa lui.

Florian Pittiş: "Sunt cel mai frumos din oraşul acesta/ Pe străzile pline când ies, nu am pereche/ Atât de graţios port inelul în ureche/ Şi atât de înflorite cămaşa şi vesta/ Sunt cel mai frumos din oraşul acesta."


Etichete Florian Pittiş,radio

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live