Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL VOSTRU... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Sâmbătă, 11 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

11 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1153
Comentează add

Atentatele sângeroase de la Paris readuc în dezbatere o problemă acută în Franţa: convertirea tinerilor la islamismul radical, în închisorile franceze.

Radicalizarea tinerilor în închisorile din Franţa, o problemă

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

Foto: captură youtube.com.

Atentatele sângeroase de la Paris readuc în dezbatere o problemă acută în Franţa: convertirea tinerilor la islamismul radical, în închisorile franceze.

Cei trei asasini care au terorizat Franţa au fost toţi la închisoare, unde ar fi intrat sub influenţa unui cleric islamist radical, chiar dacă, anterior, ei nu manifestaseră sentimente religioase profunde, ba chiar obişnuiau să bea alcool şi să frecventeze localuri de noapte.

Mai mult, unul dintre ei fusese arestat pentru furturi mărunte - fapte pe care religia musulmană nu le permite.

Situaţia din închisorile din Franţa este subiect de critică pentru presă, ONG-uri şi chiar avocaţi, de mult timp.

"Da, radicalizarea religioasă are loc în închisorile franceze. Promiscuitatea şi absenţa asistenţei psihologice sunt terenuri fertile pentru dezvoltarea practicilor radicale" - avertizează un avocat, citat de France Presse.

Nici ministerul justiţiei nu contestă această realitate; potrivit purtătorului său de cuvânt, din cele 152 de persoane încarcerate în Franţa pentru fapte asociate cu terorismul, 60 au fost identificate ca făcând prozelitism pe lângă deţinuţii musulmani de drept comun.

Pentru a lupta împotriva influenţei lor, într-o închisoare din zona pariziană, aceştia au fost izolaţi de ceilalţi, o soluţie experiment, care deja este denunţată de societatea civilă, care o numeşte "micul Guantanamo", aluzie la închisoarea americană unde au fost torturaţi suspecţii de implicare în atentatele din septembrie 2001, de la New York. 


Etichete Franţaterorismatacuritinerimusulmaniradicalizareînchisorijihadislamism radicalconvertire

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live