Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 16 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Bone

24 Ianuarie 2014
Vizualizari: 999
Comentează add

UPDATE: Preşedinţia ucraineană a anunţat că va modifica legile anti-protest, o revendicare a Opoziţiei, şi că face o remaniere guvernamentală.

Radicalizare a protestelor în Ucraina

dragos-bone

Manifestanţi la Kiev. Foto: Alexandru Beleavski Arhivă.

În Ucraina, susţinătorii opoziţiei ocupau astăzi sediile administraţiilor regionale în patru regiuni din vestul ţării, iar mişcarea de protest s-a radicalizat după ciocnirile violente înregistrate în ultimele zile la Kiev.

Potrivit agenţiei France Presse, printre clădirile atacate se numără sediul administraţiei regionale de la Cernăuţi, în apropiere de graniţa cu România, unde poliţia a folosit gaze lacrimogene în confruntarea cu manifestanţii.

La Lvov, cîteva sute de protestatari  au ridicat baricade cu pneuri şi saci de nisip în faţa clădirii administraţiei regionale, pe care au ocupat-o noaptea trecută.

În capitală, manifestanţii au ridicat noi baricade şi au ocupat sediul Ministerului Agriculturii.

După eşecul ultimelor negocieri, liderul ucrainean Viktor Ianukovici a decis să numească în fruntea administraţiei prezidenţiale un adept al liniei dure în relaţia cu Opoziţia, pe Andrii Kliuiev, cel care s-a aflat în spatele dispersării violente a manifestaţiei studenţeşti din noiembrie, soldate cu zeci de răniţi. 


Etichete UcrainaprotesteCernăuţiradicalizat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live