Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Luni, 28 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mira Gomboş

14 Octombrie 2015
Vizualizari: 1181
Comentează add

Locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără căldură la iarnă din cauza datoriilor uriaşe acumulate de RADET către ELCEN, atenţionează primarul general interimar, Ştefănel Marin.

RADET a început furnizarea de căldură în apartamentele bucureştenilor

mira-gombos

Foto: bucurestifm.ro.

RADET a început furnizarea de căldură în apartamentele bucureştenilor.

Primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Marin, atrage însă atenţia că, fără ajutor guvernamental, locuitorii Capitalei ar putea rămâne fără căldură la iarnă din cauza datoriilor uriaşe acumulate de RADET către compania furnizoare de agent termic, ELCEN.

Primăria Capitalei a solicitat de la guvern un ajutor de 300 de milioane de lei, la care municipalitatea va adăuga alte aproape 200 de milioane, care vor fi virate în contul RADET, astfel încât regia să poată plăti o parte din datoria istorică pe care o are către furnizorul de energie termică ELCEN.

Ştefănel Marin spune că, în cazul în care preţul gigacaloriei va creşte, fără sumele solicitate de la buget municipalitatea nu va mai putea acoperi diferenţa de tarif, iar datoriile RADET către ELCEN nu vor putea fi stinse.

"Aşteptăm din partea guvernului acel ajutor de încălzire care a fost acordat an de an, hârtiile sunt deja trimise, au existat nişte discuţii într-o fază incipientă, urmând ca, mâine sau poimâine, să se ia o decizie în ceea ce priveşte acceptarea de principiu a sumelor care vor fi livrate direct în contul ELCEN", a spus primarul general interimar.

Directorul general al ELCEN, Marcel Nicolaescu, a dat însă asigurări că tarifele la încălzire şi apă caldă nu vor creşte în Bucureşti.

Totuşi, el a semnalat la RRA că societatea are la rândul său datorii la plata materiei prime, gazele, din cauza restanţelor neachitate de RADET.

"Din 2008 până acum, RADET a acumulat datorii la Electrocentrale Bucureşti în valoare de 1 miliard de euro. Minim 500 de milioane de RON ca să pot depăşi momentul acesta şi să pot începe sezonul rece în condiţii bune cu furnizorii de gaze", a spus şeful ELCEN.

Producţia de agent termic va funcţiona neîntrerupt, indiferent de problemele financiare ale ELCEN, a mai precizat Marcel Nicolaescu. 


Etichete RADETtermoficareagent termicBucureştiîncălziredatorii către ELCENprimarul general interimar Ştefănel Marinrestanţeajutor guvernamentaldirectorul general al ELCENMarcel Nicolaescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live