Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DE LA „ –” LA „ + ” INFINIT Miercuri, 28 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

16 Octombrie 2020
Vizualizari: 400
Comentează add

Distribuitorii de gaze consideră ca populist ordinul ANRE privind racordarea gratuită la sistemul de distribuție a gazelor naturale.

Racordarea gratuită la sistemul de distribuție a gazelor naturale

florin-lepadatu

Foto: romgaz.ro

Distribuitorii de gaze naturale califică drept populist ordinul ANRE privind racordarea gratuită la sistemul de distribuție a gazelor naturale și apreciază că va încărca inechitabil factura tuturor consumatorilor.

Președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chisăliță, spune că măsura naște inechități de natură constituțională, pentru că vechii consumatori au plătit pentru extinderea rețelei, iar cei noi nu o vor face.

Mai mult, costurile racordărilor vor fi transpuse de către operatori în tarife, așa că toți consumatorii vor suporta racordarea noilor consumatori, deci o dublă inechitate.

O altă problemă - afirmă Dumitru Chisăliță - este legată de securitatea și siguranța în operarea rețelelor de distribuție. în condițiile eventualei înmulțiri a numărului de branșamente, a imposibilității menținerii investițiilor în modernizarea și mentenanța rețelei de către operatorii mici, care nu pot atragere finanțări consistente.

Recomandarea sa este ca în cazul în care măsura va fi aplicată, statul român să prevadă construirea acestor rețele, astfel încât în viitor ele să poată transporta și hidrogen, combustibil spre care se îndreaptă multe țări din Uniunea Europeană, în perspectiva îndeplinirii țintelor de mediu pentru 2050, conform Rador.


Etichete gaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live