Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Octavian Begu

8 Ianuarie 2020
Vizualizari: 599
Comentează add

Preşedintele Donald Trump s-ar putea adresa naţiunii

Rachete iraniane trase asupra unor baze din Irak folosite de militari SUA

octavian-begu

 

Preşedintele Donald Trump a discutat, la Casa Albă, cu secretarul de stat Mike Pompeo şi cu şeful Pentagonului, Mark Esper, situaţia creată de atacul iranian cu zeci de rachete, din această dimineaţă, asupra unor baze din Irak folosite de militari americani.

Surse citate de CNN International susţin că este posibil, în scurt timp, şi un discurs al preşedintelui adresat naţiunii.

Pe de altă parte, Gardienii Revoluţiei de la Teheran spun că a fost vorba de represalii la uciderea generalului Qassem Soleimani de către Washington şi au promis răspunsuri şi mai devastatoare în cazul unui nou atac american. Ei i-au avertizat pe aliaţii Statelor Unite din regiune că vor fi vizaţi dacă vor permite ca de pe teritoriul lor să fie lansate atacuri americane împotriva Iranului.

Pentagonul a precizat că mai mult de o duzină de rachete balistice au fost trase din Iran asupra bazelor Ain Al-Asad şi Erbil, din Kurdistanul irakian, şi că evaluează în prezent amploarea pagubelor, dar şi un posibil răspuns la atac.  


Etichete TrumpPompeoIranSoleimaniIrakEsperAin Al-AsadErbil

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live