Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihai Bădescu

10 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1827
Comentează add

O sută de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din judeţul Mehedinţi au pichetat, astăzi, sediul unităţii.

RAAN Drobeta-Turnu Severin, ”în situație critică”

mihai-badescu

Sediul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin. Foto: mhalert.ro.

O sută de angajaţi ai Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din judeţul Mehedinţi au pichetat, astăzi, sediul unităţii. 

Oamenii au ieşit în stradă, nemulţumiţi că nu le-au fost achitate în totalitate drepturile salariale  pentru luna octombrie, dar şi pentru că doresc schimbarea administratorului judiciar al Regiei.  
 
Situaţia critică în care se află Regia se răsfrânge şi asupra salariaţilor, ale căror lefuri întârzie şi care se tem că îşi vor pierde locurile de muncă.  
 
”Este diferenţă de lichidare şi alte drepturi de natură salarială. Ni s-a promis...  : Păi, normal că nu mai avem încredere. /.../ apoi ne minte. Ne ajunge. În fiecare săptămână ne promite, las' că mâine, că poimâine, şi uite aşa stăm toată ziua şi ne uităm unii la alţii.  
 
Reporter: Vă temeţi pentru viitor?  :
 
”Bineînţeles, pentru că nu avem încă ceva concret, doar promisiuni, care, deocamdată, constatăm că nu sunt onorate.  eporter: Vinovat pentru situaţia lor ar fi şi administratorul judiciar”, susţin protestatarii.  
 
”Achitarea la zi a drepturilor salariale, aşa cum au fost negociate de sindicate cu administraţia R.A.A.N.; schimbarea de urgenţă a administratorului judiciar, pe care noi, sindicatele, îl considerăm principalul vinovat pentru situaţia în care ne aflăm. De două săptămâni are banii în cont şi nici acuma nu vrea să achite salariile restante la salariaţi; şi menţinerea locului de muncă în cadrul R.A.A.N”, spune  Alexandru Tănase, lider de sindicat. 
 
Oamenii spun că pichetarea va continua toată săptămâna, dacă negocierile vor rămâne fără rezultat.  
 
Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din judeţul Mehedinţi are datorii de 200 de milioane de euro la creditori şi este în insolvenţă de aproximativ un an.

Etichete ştiri sud-vestMehedinţiDrobeta Turnu SeverinRAANsalariienergieîntârzierecreditoriconturidatoriiAlexandru Tănaselider de sindicat

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live