Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

20 Iulie 2021
Vizualizari: 209
Comentează add

Vorbind despre neutralitatea Republicii Moldova, asupra căreia insistă Moscova, Maia Sandu a declarat că neutralitatea va rămâne şi că nimeni nu urmărește să modifice Constituția.

"R. Moldova va avea o politică externă bazată pe interesele sale naţionale"

radio-chisinau

    Maia Sandu. Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Intrebarea 1

Sigur
Nu
Sigur
Republica Moldova va avea o politică externă activă, bazată pe interesele sale naţionale, a declarat preşedinta Maia Sandu, într-un interviu apărut în ziarul rusesc Kommersant, citat de Radio Chişinău.
 
Lidera de la Chişinău a subliniat că pentru ţara sa, relaţiile cu Uniunea Europeană sunt fundamentale, pentru că asistenţa principală în toate domeniile vine din partea blocului comunitar.
 
În ceea ce priveşte Rusia, preşedinta Republicii Moldova a subliniat interesul Chişinăului într-un dialog pragmatic de fond. Vorbind despre principiul neutralităţii Republicii Moldova, asupra căruia insistă Moscova, Maia Sandu a declarat că neutralitatea va rămâne şi nimeni nu intenţionează să modifice Constituţia.
 
"Primim asistenţă din partea NATO şi vom continua să lucrăm cu Alianţa Nord Atlantică", a mai spus lidera de la Chişinău.

Etichete KommersantMaia SanduRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live