Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Alegeri locale 2020. Mesaje electorale Luni, 21 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

22 August 2019
Vizualizari: 479
Comentează add

La Chişinău se înregistrează tensiuni în cadrul coaliţiei de guvernare din cauza vizitei ministrului rus al apărării.

R. Moldova: Tensiuni în coaliția de guvernare

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Foto. radiochisinau.md

La Chişinău se înregistrează tensiuni în cadrul coaliţiei de guvernare, formată din Partidul Socialiştilor, al preşedintelui filo-rus Igor Dodon şi Blocul pro-european ACUM, condus de premierul Maia Sandu şi vicepremierul Andrei Năstase.

Guvernul a declarat zi de doliu data de 23 august, când a fost semnat Pactul Ribbentropp - Molotov, iar preşedinţia organizează pe 24 august un concert pentru a sarbatori "75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupaţia fascistă".

La eveniment va participa şi ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a fost invitat, însă, fără ca premierul Maia Sandu să fie informată.


Ministrul apărării din Federația Rusă, Serghei Şoigu, ar urma să vină pe 24 august în Republica Moldova, potrivit unui anunț făcut de ministrul apărării de la Chișinău, socialistul Pavel Voicu.

În acest context, premierul Maia Sandu a declarat că guvernul nu a fost notificat în legătură cu această vizită, care va fi, prin urmare, una privată.

În consecință, nu vor putea fi semnate acorduri oficiale, a declarat Maia Sandu, care i-a solicitat ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, să îl recheme pentru consultări pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova ca să clarifice această situație.

Pe de altă parte, ministrul apărării, Pavel Voicu, a afirmat că omologul său rus vine în Republica Moldova la invitația președintelui Igor Dodon pentru a participa la evenimentele organizate de către acesta, dedicate așa-numitei eliberări a Moldovei de sub ocupația fascistă.

Guvernul condus de Maia Sandu a declarat ziua de 23 august drept Zi europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare, cum ar fi nazismul, stalinismul, regimurile fasciste și comuniste.

Un grup de istorici și oameni de cultură vor organiza în seara acelei zile un miting de comemorare a victimelor regimului comunist.


Etichete republica moldovachisinauministrul aparariiserghei soigumaia sanduandrei nastaseblocul acumigor dodonpavel voicunazismvictimele regimului comuniststalinismnicu popescuPactul Ribbentropp - Molotov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live