Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

15 Aprilie 2016
Vizualizari: 1329
Comentează add

Peste 20% din râurile şi lacurile mici au secat, iar apa din Nistru a ajuns la limita critică de 8,35 de metri, lucru ce pune în pericol aprovizionarea Chişinăului cu apă potabilă.

R. Moldova se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 50 de ani

victor-pogor

Arhivă Foto: antenasatelor.ro.

Republica Moldova se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 50 de ani.

Peste 20% din râurile şi lacurile mici au secat, iar apa din Nistru a ajuns la limita critică de 8,35 de metri, lucru ce pune în pericol aprovizionarea Chişinăului cu apă potabilă.

Autorităţile au cerut Ucrainei să majoreze deversările din lacul de acumulare de la Novodnestrovsk, pentru a ridica nivelul apei în Nistru.

Iarna săracă în zăpadă şi lipsa ploilor de primăvară a adus Republica Moldova în pragul celei mai mari secete hidrologice din ultima jumătate de veac.

Ministrul mediului, Valeriu Munteanu, a declarat că cele mai mari râuri şi lacuri din ţară, inclusiv râul Prut, seacă pe zi ce trece, ajungâng la doar 30% din cantitatea de apă necesară pentru această perioadă a anului.

Şi râul Nistru este de nerecunoscut, din cauza lipsei precipitaţiilor.

Primii care ar putea simţi din plin consecinţele crizei sunt locuitorii Capitalei, care ar putea rămâne fără apă la robinete, susţine directorul adjunct al Companiei Apă-Canal Chişinău, Vitalie Midari.

Directorul Agenţiei Apele Moldovei, Arcadii Călăraş, a declarat că o decizie de majorare a deversărilor în râul Nistru la barajul de la Novodnestrovsk a fost deja adoptată, urmând a fi pusă în aplicare în zilele ce urmează.
  

 


Etichete Republica Moldova se confruntă cu cea mai severă secetă din ultimii 50 de aniapă potabilăValeriu Munteanu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live