Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... Duminică, 25 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

25 Noiembrie 2020
Vizualizari: 469
Comentează add

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat care sunt acţiunile pe care şi le propune în mandatul său, într-o conferinţă de presă la Chişinău.

R. Moldova: Maia Sandu și prioritățile din mandatul de președinte

natalia-zaharescu-radio-chisinau

Maia Sandu.                  Foto: Arhivă/ Radio Chisinau

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunţat care sunt acţiunile pe care şi le propune în mandatul său, într-o conferinţă de presă la Chişinău.

Ea a subliniat că Republica Moldova se află într-o situaţie de criză în toate domeniile şi că lucrurile ar putea fi soluţionate prin acţiuni treptate, pe trei direcţii prioritare: o politică externă pozitivă şi benefică pentru cetăţeni pentru a scoate ţara din izolare; un buget de stat pentru 2021 care să asigure resursele pentru susţinerea economiei și acţiuni ferme pentru combaterea corupţiei.


Reporter: Imediat după aflarea rezultatelor scrutinului prezidențial ce au dat-o câștigătoare pe Maia Sandu, ea a primit felicitări de la președinții țărilor vecine, care și-au exprimat intențiile de a organiza cât mai grabnic întrevederi cu noul șef de stat al Republicii Moldova. Maia Sandu a anunțat astăzi că în primele săptămâni după inaugurarea oficială în funcția de președinte, va fi organizată vizita la Chișinău a președintelui României, Klaus Iohannis și că urmează să aibă o întâlnire și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ea a subliniat că își propune să scoată Republica Moldova din izolare internațională.


Maia Sandu: Voi depune toate eforturile ca Moldova să aibă relații bune, pragmatice, bazate pe respect reciproc, atât în vest, cât și în est. Pe plan internațional, mă voi concentra pe obținerea ajutorului pentru depășirea crizei sanitare și a crizei economice.


Reporter: Menționăm că președintele în exercițiu, Igor Dodon, care a pierdut alegerile în favoarea Maiei Sandu, nu s-a întâlnit în mandatul său cu șefii statelor vecine. Asigurarea unei justiții corecte este o altă prioritatae anunțată de Maia Sandu. În acest sens, ea va propune o nouă componență a Consiliului Suprem de Securitate.

Cele mai răsunătoare dosare, precum cele referitoare la furtul miliardului, /.../ rusesc și concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău vor fi primele subiecte puse în discuție în cadrul Consiliului. Maia Sandu a menționat că va insista pe evaluarea externă a judecătorilor și a procurorilor.


Etichete maia sandupresedinterepublica moldova(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live