Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 18 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Natalia Zaharescu-Radio Chişinău

5 Iunie 2020
Vizualizari: 563
Comentează add

Acum trei săptămâni, Mitropolia Moldovei avertiza asupra riscului vaccinării împotriva noului coronavirus și invoca teorii ale conspirației legate de tehnologia 5G.

R. Moldova: Dispută autorități - Mitropolia Moldovei, subordonată Moscovei

natalia-zaharescu-radio-chisinau

  Patriarhul Rusiei, Kiril. Foto: Arhivă Reuters.

În Republica Moldova are loc o dispută între autoritățile sanitare și Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, pe fundalul crizei din sănătate provocate de răspândirea noului coronavirus.

Epidemiologii spun că Biserica insistă pentru desfășurarea Paștelui Blajinilor la acest sfârșit de săptămână, în pofida faptului că numărul de îmbolnăviri este în continuare mare. 

Mitropolia Moldovei organizează la acest sfârșit de săptămână Paștele Blajinilor, o sărbătoare de pomenire a celor decedați, ce se desfășoară de obicei în cimitire, unde se produc aglomerări. Aceasta se marchează de obicei la o săptămână după Paști, dar a fost transferată pentru 6, 7 și 8 iunie. 
 
Directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a îndemnat populația să nu se ducă la cimitire chiar dacă nu s-a interzis oficial acest lucru. Potrivit lui, conducerea Bisericii ar fi organizat oricum această sărbătoare, chiar dacă autoritățile ar fi interzis-o.
 
"Din păcate, Biserica nu ne-a auzit" - a remarcat șeful ANSP. 
 
Și premierul Ion Chicu a avertizat pe pagina sa de Facebook că în spitale ar mai fi locuri doar pentru cinci zile. 
 
Amintim că acum trei săptămâni, Mitropolia Moldovei avertiza asupra riscului vaccinării împotriva noului coronavirus și invoca teorii ale conspirației legate de tehnologia 5G și multimiliardarul Bill Gates.
 
Capii Bisericii Ortodoxe de la Chișinău îl acuzau pe fondatorul Microsoft că ar dori microciparea populației prin intermediul unui vaccin, care ar putea controla oamenii prin tehnologia 5G.
 

Etichete canonicMitropolia MoldoveiPatriarhia de la MoscovaPaștele BlajinilorNicolae FurtunăIon ChicuBill Gates5Gvaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live