Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio Chișinău

25 Aprilie 2019
Vizualizari: 1274
Comentează add

Sondaj: În Republica Moldova cetăţenii se pronunţă pentru alegeri parlamentare anticipate pentru deblocarea activităţii Parlamentului.

R. Moldova - "Cetăţenii se pronunţă pentru alegeri parlamentare anticipate"

radio-chisinau

Foto. radiochisinau.md.

În Republica Moldova alegerile parlamentare anticipate ar fi una dintre soluţiile preferate de cetăţeni pentru deblocarea activităţii Parlamentului, potrivit unui sondaj prezentat astăzi.

Rezultatele indică însă că raportul de forţe din legislativ nu s-ar schimba în mod semnificativ în eventualitatea unui scrutin devansat.

Relatează, de la Radio Chişinău, Maria Filimon.


Reporter: Potrivit sondajului realizat de compania de date inteligente, aproximativ un sfert dintre respondenți ar agrea alegerile anticipate ca soluție pentru ieșirea din blocajul politic.

În același timp, 16% dintre cei intervievați ar susține o alianță dintre blocul ACUM și PSRM, iar 11% o coaliție a socialiștilor cu democrații.

Totodată, 7 procente dintre respondenți sunt pentru un guvern minoritar, iar 3,8% consideră oportună o alianță între ACUM și PDM.

În intențiile de vot la alegerile parlamentare anticipate, PSRM ar obține 23% dintre sufragii, blocul ACUM 17 procente, iar PDM 15%. Partidul "ŞOR" ar lua ceva mai mult de 3%, potrivit sondajului. Numărul celor indecişi se ridică la aproape 32%. La alegerile locale PSRM ar obține 18% din voturi, PDM 15, blocul ACUM 11, iar pentru candidații independenți ar vota puțin peste 9% dintre alegători.

Sondajul IData am fost realizată în perioada 17-22 aprilie, pe un eșantion reprezentativ de circa 100 de respondenții, inclusiv din stânga Nistrului.

Studiul are o marjă de eroare de aproximativ 4%, potrivit autorilor.


Etichete Republica Moldovacetăţenialegeri parlamentare anticipatedeblocarea activităţii Parlamentului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live