Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 17 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Popușoi, Radio Chișinău

13 Iunie 2019
Vizualizari: 277
Comentează add

Majoritatea parlamentară PSRM-ACUM şi preşedintele Igor Dodon au chemat cetăţenii să participe la un "marş al poporului", la Chişinău.

R. Moldova: Apel pentru transferul paşnic al puterii

cristina-popusoi-radio-chisinau

Foto: radiochisinau.md

La Chişinău, majoritatea parlamentară PSRM-ACUM şi preşedintele Igor Dodon au chemat cetăţenii să participe la un "marş al poporului", duminică, în faţa Parlamentului.

Totodată, Igor Dodon a lansat un apel pentru transferul paşnic al puterii.


Reporter: Președintele Igor Dodon a făcut un apel tuturor funcționarilor publici, angajaților structurilor de forță și militarilor pentru transmiterea pașnică a puterii în Republica Moldova.

De asemenea, el s-a adresat conducătorilor instituțiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori și judecători, inclusiv cei de la Curtea Constituțională, să demisioneze și să nu fie complicii uzurpatorilor.

Tot astăzi, majoritatea parlamentară PSRM-ACUM și președintele Igor Dodon au chemat cetățenii să participe la un "marș al poporului" duminică, în fața Parlamentului.

Pe de altă parte, sediile principalelor instituții - Guvernul, Ministerul de Externe și cel al Finanțelor, Centrul Anticorupție, Serviciul de Informații, Curtea Constituțională și altele sunt păzite de forțele de ordine și de cetățeni aduși în mod organizat de Partidul Democrat.

Totodată, ministrul economiei și infrastructurii din Guvernul Sandu, Vadim Brînzan, susține că în ultima perioadă sunt scoși banii de pe conturile companiilor de stat și se fac tranzacții spre conturi offshore.


Etichete republica moldovapsrmacumigor dodonparlamentmars al poporului

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live