Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Stănuţă

9 Aprilie 2019
Vizualizari: 475
Comentează add

Mai mulţi membri ai PSD sunt nemulţumiţi de activitatea ministrului justiţiei, declară preşedintele Comisiei juridice din Senat

R. Cazanciuc: Sunt multe nemulţumiri în privinţa ministrului Justiţiei

alina-stanuta

Ministrul justiţiei Robert Cazanciuc. Foto: rador.ro.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, social democratul Robert Cazanciuc, spune că mai mulţi colegi din partid şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ministrul justiţiei, Tudorel Toader.

Ei îi reproşează, printre altele, că a promovat prin ordonanţe de urgenţă soluţii adoptate în Parlament şi că nu s-a prezentat la comisiile din legislativ pentru a dezbate anumite modificări ale legilor justiţiei.


Robert Cazanciuc: "A fost exprimată în mod public, nu e nimic necunoscut. Aici sunt mai mulţi care sunt /.../ pe diverse teme. /.../ exprimat nemulţumirea faţă de un buget extrem de mic de investiţii al Ministerului Justiţiei, faţă de faptul că s-au modificat prin ordonanţă de urgenţă soluţii adoptate în Parlament, faţă de faptul că ministrul justiţiei nu a dorit să vină nici la Comisia juridică, nici la comisiile speciale să dezbată anumite soluţii. Sunt foarte multe nemulţumiri ale colegilor. Păi, este în aceeaşi logică jucăuşă a ministrului justiţiei în care spune ceva, după care după o oră dispare ceea ce a spus iniţial."


Robert Cazanciuc a mai precizat, în context, că în cazul moţiunii simple fiecare va vota potrivit conştiinţei sale.

Mâine, plenul Senatului va dezbate şi vota moţiunea simplă iniţiată de PNL şi USR la adresa ministrului justiţiei.

Semnatarii îi cer lui Tudorel Toader, între altele, să renunţe la ceea ce ei numesc modificările nocive aduse legislaţiei penale şi să procedeze la armonizarea acestora cu deciziile Curţii Constituţionale.


Etichete PSDministrul justiţieipreşedintele Comisiei juridice din Senattudorel toaderrobert cazanciucsenatmotiune simplapnlusr

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live