Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Duminică, 02 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Bîrsan

16 August 2016
Vizualizari: 1369
Comentează add

Reprezentanţii comunităţilor româneşti din jurul frontierelor ţării, dar şi din diaspora pledează pentru unificarea Republicii Moldova cu România.

R. Moldova-subiect central al Universităţii de Vară de la Izvorul Mureşului

angela-birsan

Foto: captură video.

Reprezentanţii comunităţilor româneşti din jurul frontierelor ţării, dar şi din diaspora pledează pentru unificarea Republicii Moldova cu România.

Acesta a fost subiectul central până la această oră la lucrările Universităţii de Vară, care au continuat astăzi la Izvorul Mureşului, în judeţul Harghita.

Aproximativ 100 de persoane participă la dezbateri şi au lansat o serie de propuneri pentru realizarea obiectivului amintit.  

Reprezentanţii comunităţilor româneşti din jurul frontierelor şi diaspora au discutat astăzi despre viitorul relaţiilor României cu Republica Moldova.

Cei prezenţi au adresat un apel prim-ministrului României, Dacian Cioloş, prin care solicită un dialog permanent şi instituţionalizat. 

George Simion, liderul Platformei unioniste Acţiunea 2012: "E vremea ca decidenţii politici să înţeleagă că vremea vorbelor a trecut. Dorim fapte. Cerem înfiinţarea Oficiului pentru Republica Moldova în subordinea directă a primului-ministru, cerem dialog pe subiectul retragerii cetăţeniei României pentru zeci de mii de basarabeni care au redobândit-o în ultimii 25 de ani şi ne dorim o vizită a guvernului, a întregului cabinet la Chişinău, pentru că discuţiile bilaterale trebuie să cuprindă alegerile din 30 octombrie din Republica Moldova."


Etichete Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşuluiunificarea Republicii Moldova cu RomâniaPlatforma unionistă Acţiunea 2012

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live