Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2020
Vizualizari: 525
Comentează add

Raed Arafat: Declararea stării de urgenţă în România din cauza coronavirusului, anunţată de şeful statului, are rolul de a ajuta, şi nu de a crea probleme.

R. Arafat, apel la mass-media să adopte "o atitudine civică, responsabilă"

radiojurnal

Raed Arafat. Foto. gov.ro

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a făcut apel la mass-media să adopte "o atitudine civică, responsabilă", precizând că declararea stării de urgenţă în România din cauza coronavirusului, anunţată de şeful statului, are rolul de a ajuta, şi nu de a crea probleme.

De aceea subiectul "nu trebuie speculat şi nici politizat".

Raed Arafat a menţionat aseară, pe o reţea de socializare, că, în urma anunţului privind starea de urgenţă, au început speculaţiile, mesajele de panică şi mai ales mesajele care pot determina un anumit comportament al populaţiei.

El a dat ca exemplu afirmaţii apărute în anumite medii de informare cum că alimentele ar urma să fie raţionalizate sau că circulaţia va fi închisă.

Amintim că, ieri, Grupul pentru Comunicare Strategică a precizat că, de luni, din momentul în care se va institui starea de urgenţă în România, vor fi luate doar acele măsuri necesare pentru combaterea răspândirii noului coronavirus.

Editor Web: R.S.


Etichete coronavirusromaniaraed arafatstare de urgentamass mediaapel(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live