Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 14 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alexandru Beleavski, Moscova

11 Aprilie 2017
Vizualizari: 553
Comentează add

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că în Siria se pun la cale noi 'provocări' cu arme chimice care să fie puse pe seama preşedintelui Bashar al-Assad.

Putin susţine că în Siria se pun la cale "noi provocări cu arme chimice"

alexandru-beleavski-moscova

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că în Siria se pun la cale noi 'provocări' cu arme chimice care să fie puse pe seama preşedintelui Bashar al-Assad, susţinut de administraţia de la Moscova.

Declaraţiile au fost făcute cu câteva ore înainte ca secretarul de stat american Rex Tillerson să sosească la Moscova pentru o vizită oficială, planificată înainte de atacul american cu rachete asupra unei baze militare siriene.

"Avem informaţii din diferite surse că asemenea provocări, pentru că nu le pot numi altfel, se pregătesc şi în alte regiuni ale Siriei, inclusiv în suburbiile de sud ale Damascului, a spus preşedintele Putin.

El a adaugat ca Rusia va sesiza oficial organismul de profil al ONU de la Haga şi va chema comunitatea internaţională să investigheze riguros aceste manifestări, pentru ca, pe baza rezultatelor obţinute, să ia o decizie echilibrată.

Pe de altă parte, preşedintele Vladimir Putin a declarat că actuala situaţie din Siria seamănă cu cea din 2003, când SUA, sub pretextul inventat că Bagdadul ar dispune de arme chimice au început campania din Irak, care a dus la distrugerea acestei ţări, creşterea ameninţărilor teroriste şi apariţia ISIS pe arena internaţională.

Înainte de a porni spre Moscova, Rex Tillerson a afirmat la întîlnirea grupului G7 din Italia că domnia familiei Assad a ajuns la sfârşit în Siria şi speră că guvernul rus va concluziona că s-a aliat cu un partener pe care nu te poţi baza.

Miniştrii de externe rus, iranian şi sirian vor avea o reuniune săptămâna aceasta la Moscova, a anunţat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse.

Iranul şi Rusia sunt aliaţii cei mai apropiaţi ai regimului de la Damasc şi îi considera "terorişti" pe toţi opozanţii acestuia.


Etichete vladimir putinsiriaatac cu arme chimice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live