Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DOCUMENTARELE RRA Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

RADOR

29 Iulie 2020
Vizualizari: 273
Comentează add

Germania - puţin probabil ca vaccinul împotriva coronavirusului să fie disponibil la scară largă înainte de mijlocul lui 2021.

Puţin probabil ca un vaccin să fie disponibil curând

rador

foto: Agerpres.

Germania a acordat granturi pentru trei companii de biotehnologice (BioNtech, CureVac şi IDT Biologika) pentru a le ajuta să accelereze dezvoltarea de posibile vaccinuri împotriva coronavirusului, dar ministrul cercetării, Anja Karliczek, a declarat că este puţin probabil ca un vaccin să fie disponibil la scară largă înainte de mijlocul anului 2021.

Cea mai puternică economie europeană a înregistrat o creştere a numărului de cazuri noi în ultimele zile, iar liderul Institutului german Robert Koch pentru boli infecţioase a învinuit neglijenţa pentru această situaţie, afirmând că nu este clar dacă urmează un al doilea val.

"Nu trebuie să ne aşteptăm la un miracol", a declarat Karliczek în cadrul unei conferinţe de presă, făcând apeluri ca cetăţenii să menţină distanţarea socială şi să poarte măşti pentru a evita punerea în pericol a realizărilor Germaniei din ultimele săptămâni în ce priveşte aducerea sub control a pandemiei.

"Trebuie să continuăm să considerăm că vaccinurile pentru populaţie vor fi disponibile abia începând cu jumătatea anului viitor, cel mai devreme".

Mai mult de 150 de vaccinuri candidate se află în prezent în diverse etape de testare, dintre care 23 urmează să fie testate pe oameni, în întreaga lume.

Având până în prezent 206.000 de cazuri confirmate şi peste 9.000 de decese, Germania intenţionează să evite un al doilea val, care ar aduce un nou lockdown, după restricţiile care au afectat economia, impuse pentru şase săptămâni în martie şi aprilie, relatează Reuters.


Etichete (ii)fiolevaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live